Hierbij een lekker recept voor bananenbrood.
Ingrediënten (ca 10 plakken)
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 150 gram amandelmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 eetlepels 100% pindakaas
- Optioneel: 2 eetlepels honing
- Optioneel: 1-2 theelepel kaneel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Meng alle ingrediënten in een keukenmachine of blender tot een glad geheel.
- Bekleed een bakblik met bakpapier en giet vervolgens het mengsel hierin.
- Zet het bananenbrood voor 45 minuten in de oven.
- Laat na het bakken eerst even afkoelen.
- Vervolgens kun je het bananenbrood in ongeveer 10 plakken snijden.
Bewaartip
- Vries de plakjes per stuk in zodat je aan het eind van de ochtend of middag een tussendoortje hebt!
Variatietips:
- Voeg noten, (gedroogd) fruit of chocolade toe
- Besmeer een plakje bananenbrood met een laagje 100% pindakaas erop!
Eet smakelijk!