Vanavond kookte kip korma: deze stond al een tijdje op mijn kooklijstje om eens te maken. Een milde Indiaanse curry die prima te maken is ‘zonder-pakjes-en-zakjes’. En de smaak? Heerlijk!
Ingrediënten (4 personen)
Of 2 dagen eten voor 2 personen; prima in te vriezen of in de koelkast te bewaren. De 2e dag is haast nog lekkerder omdat de smaken zijn ingetrokken!
- 400 gram kipfilet
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 – 1 theelepel kaneelpoeder
- snufje chilipoeder
- 1-2 theelepels kurkuma
- 1/2-1 blokje biologische kippenbouillon*
- 2-4 theelepels garam masala kruidenmix
- 200ml kokosmelk
- 400 gram tomatenblokjes (het liefst vers; kan uit blik)
- (verse koriander)**
- handje amandelen
- 1 eetlepel olijfolie
- 150 gram (ongekookte) rijst
- 300-600 gram groente naar keuze (broccoli, bloemkool, sperziebonen)
* tip: biologische bouillon bevat geen E-nummers zoals E621. Zonnatura, BIOlogisch, Naturcompagnie zijn een greep uit de merken.
** weetje: de een vind koriander heerlijk; de ander vind het naar zeepsop smaken: dit is genetisch bepaald.
Bereiding
- Hak de ui en knoflook fijn en bak 1 minuut aan in olijfolie.
- Snijd de kip in blokjes en bak mee tot hij bijna gaar is
- Voeg de specerijen toe (kaneel, chili, kurkuma, masala)
- Doe de tomatenblokjes erbij + verkruimel het bouillonblokje erdoorheen. Laat dit 2 minuten pruttelen.
- Kook of stoom in 2 andere pannen de groenten en bereid de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking
- Roer de kokosmelk er doorheen
- Hak de koriander grof en roer deze samen met de helft van de amandelen door de kip korma. Laat alles 15min zacht pruttelen. Proef af en voeg eventueel nog wat kruiden naar smaak toe.
- Serveer de kip korma met de rijst en groenten.
Eet smakelijk!